WK hockey -21: samenvatting dag 1 en 2

Sally (Tessa)
Het wereldkampioenschap hockey voor ploegen onder 21 jaar is begonnen. Alle deelnemende landen kwamen op maandag, de eerste dag, in actie. Hier een round-up van dag één en dag twee, dinsdag.

Dag 1

Poule A
In groep A zijn Engeland en Korea op papier de twee sterkste ploegen en dat werd direct bevestigd. Titelverdediger Korea liet geen spaan heel van Chili (6-1), terwijl Engeland dik won van Frankrijk (5-0).

Poule B
Duitsland en Argentinië mochten maandagochtend om negen uur het spits afbijten. Hoewel de Argentijnse talenten een sterke eerste helft speelden, ging Duitsland er met de winst vandoor: 2-1. Later leek Litouwen te gaan winnen van Zuid-Afrika, maar in de slotfase boog Zuid-Afrika de 2-1 achterstand om in een 3-2 zege.

Poule C
Nieuw-Zeeland zorgde voor een daverende verrassing door Nederland met 3-1 aan de kant te zetten. Maar Jong Oranje staat geen laatste in de groep. Spanje verloor namelijk met 3-0 van China en staat nu vierde.

Poule D
Australië is een team om rekening mee te houden. Vijf speelsters die vorige maand op de Champions Trophy actief waren, zijn er in Boston ook bij. Maar die 'routine' hielp de Hockeyroos niet in hun eerste wedstrijd. Ondanks een voorsprong na 35 minuten, won India met 3-2. De VS deden daarna wat iedereen van het gastland verwachtte. Het won van Wit-Rusland: 3-1.


Dag 2

Poule A
Titelverdediger Korea ontsnapte tegen Engeland aan een nederlaag. De Engelse talenten leken te gaan winnen, maar een minuut voor tijd kwam Korea alsnog langzij: 2-2. Beide ploegen hebben nu vier punten uit twee duels. Ze worden op de voet gevolgd door Chili, dat zich goed herstelde van de ruime nederlaag op dag 1. Frankrijk werd met 2-0 verslagen.

Poule D
India liet zien dat de knappe zege op Australië geen toevalstreffer was. Het arme Wit-Rusland kon slechts één helft weerstand bieden. De ruststand was 1-0, maar daarna raakte India op stoom. Met name Rani Devi was goed bezig. Zij scoorde tussen de 53ste en de 58ste minuut de 4-0, 5-0 en 6-0, waarmee ze tevens de eindstand bepaalde.

De kraker tussen gastland VS en Australië eindigde in een nipte zege voor de Aussies: 2-1. Met de op papier makkelijke wedstrijd tegen Wit-Rusland voor de boeg lijken de Hockeyroos zeker van plaatsing voor de volgende ronde.