[Upd] Galliani bevestigt komst Huntelaar

Sjors (Sj0rSz)
De Italiaanse media Corriere dello Sport en Sky Sport24, doorgaans goed ingevoerd, weten het zeker: Klaas Jan Huntelaar wordt de nieuwe spits van AC Milan. De Rossoneri zouden het met Real Madrid eens zijn geworden over een transfersom van vijftien miljoen euro.

Huntelaar verhuisde halverwege het voorbije seizoen van Ajax naar Real Madrid, maar heeft in de Spaanse hoofdstad geen toekomst meer. Een overgang naar VfB Stuttgart ketste onlangs nog af, maar volgens eerder genoemde media zal Huntelaar donderdag een vierjarig contract tekenen bij Milan en de medische keuring ondergaan.

Clubeigenaar Silvio Berlusconi liet eerder op de dag al doorschemeren dat Milan een echte doelpuntenmaker zal gaan aantrekken. Huntelaar kwam bij de Italianen in beeld nadat de transfers van Edin Dzeko en Luis Fabiano niet doorgingen.

Ook maakte Berlusconi duidelijk dat middenvelder Andrea Pirlo in de Italiaanse modestad blijft voetballen. Chelsea deed onlangs een bod op de spelmaker, maar trainer Leonardo wil Pirlo niet kwijt.

Update:
De transfer van Klaas-Jan Huntelaar naar AC Milan is zojuist bevestigd door Adriano Galliani, de vice-voorzitter van de Italiaanse club. Hij deed geen mededelingen over de transfersom, die naar verluidt 15 miljoen euro zou bedragen. De bedoeling is dat Huntelaar donderdag al een medische keuring ondergaat in Milaan.