Been nog niet tevreden over winnend Feyenoord

donroyco
Mario Been heeft zijn officiële debuut als hoofdcoach van Feyenoord winnend afgesloten. Tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie werd zijn ex-werkgever NEC met 2-0 verslagen.

"We hebben van een goed voetballend team gewonnen. Dat is positief te noemen", wist Been te melden tegen Radio 1. Toch zag Been nog voldoende verbeterpunten. "We werden na de openingstreffer te gemakzuchtig. In plaats van het duel te controleren, gingen de jongens achteruitlopen. Dat zal wel angst zijn, denk ik."

"Ik heb in Nijmegen drie fantastische jaren gehad", sprak de oefenmeester over zijn periode bij de Gelderlanders. "Dit was een soort van reünie voor mij. Maar het belangrijkste is dat we vandaag drie punten hebben bemachtigd, daar draait het uiteindelijk toch om."

In de rust van de wedstrijd werd Roy Makaay gewisseld. De oud-trainer van Excelsior was niet tevreden over de prestaties van de aanvaller. "Roy was te weinig in beweging. Daardoor konden we voorin de bal niet kwijt. Juist als het niet zo lekker loopt, heb je behoefte aan een aanspeelpunt. Ik wil het voorin gewoon allemaal wat agressiever zien", analyseerde Been. De coach benadrukte echter dat er geen sprake is van een persoonlijke strijd tussen de twee.