Rutten: "Zo jaag je supporters weg"

Stefan (sportfreak)
PSV-trainer Fred Rutten was niet blij na het gelijkspel van de ploeg uit Eindhoven tegen VVV. Hij kon het fluitconcert van de supporters begrijpen.

"Innerlijk ben ik wel boos ja. Als je zo'n tweede helft aflevert, dan jaag je de supporters weg. Ik begrijp de boosheid bij de fans dan ook wel." Vooral over het uivoeren van de taken door de spelers was Rutten niet tevreden. "Als je in de rust met 2-0 voor staat, dan moet je een wedstrijd 'neutraal' houden. Maar blijkbaar konden we dat vandaag niet. Wij krijgen uiteindelijk twee goals tegen door individuele fouten. Eentje uit een standaardsituatie en het andere doelpunt komt voort uit een fout van Dirk Marcellis."

Een verklaring voor het spel had de trainer niet direct: "Dat neemt niet weg dat we wel moeten leren om een wedstrijd te gaan controleren. Het elftal moet duidelijk nog groeien. Ik had echt gedacht dat we al veel stabieler zouden zijn. Dat blijkt nu helaas niet het geval en dat is in de eerste wedstrijd van de competitie een heel vervelende conclusie."