[F3 Euro] Van der Zande gediskwalificeerd

Sally (Tessa)
Het afgaan van de brandblusser in zijn wagen tijdens de eerste race gisteren heeft Renger van der Zande een diskwalificatie opgeleverd. Zijn auto werd na afloop te licht bevonden bij de technische keuring.

Van der Zande en het team hebben besloten om de diskwalificatie te accepteren. "Je kunt wel in beroep gaan, maar wat win je daarmee? Het gaat om de 17e plaats, meer niet", zei de Nederlander gelaten. Na afloop van de race was de coureur - heel begrijpelijk - teleurgesteld nadat hij op de zeventiende plaats finishte. "Dit is natuurlijk ontzettend jammer."

"Ik had een prima start en zat er gelijk goed bij, maar in de eerste ronde ging dat ding af en zag ik opeens helemaal niks meer. Ik wilde niet opgeven, maar echt racen was er ook niet meer bij, natuurlijk. Iedere keer als ik echt gas gaf zat ik weer onder het schuim. Het zat ook op mijn vizier en ik kreeg het er maar moeilijk af, omdat dat schuim ontzettend kleverig spul is", aldus Van der Zande. Toch zag hij wel progressie: "Ik heb in de laatste ronde nog wel de vierde rondetijd kunnen draaien, dus er had veel meer ingezeten vandaag."

Vandaag start de Nederlander achteraan de grid in de tweede race. En de Nijmegenaar gaat er weer voor: "Daar ga ik maar weer proberen een snelle rondetijd neer te zetten, veel mee zit er vermoedelijk niet in."

Exact hetzelfde overkwam Nico Hülkenberg vorig seizoen in de Formule 3-race op Zandvoort, en ook omdat de brandblusser afgegaan was. Hülkenberg werd ook gediskwalificeerd maar ging in beroep en kreeg uiteindelijk de overwinning en de bijbehorende punten terug.