Koeman nu wel verheugd met Mendes da Silva

Sally (Tessa)
Onder leiding van Ronald Koeman, een oude bekende van David Mendes da Silva, wil de laatstgenoemde het WK van 2010 halen. In 2003 werkten Koeman en de middenvelder al eens samen. Toen zonder succes.

Destijds, in januari 2003, haalde Ajax de speler in de winterstop van Sparta Rotterdam. Een half seizoen later keerde hij echter weer terug, zonder speelminuten gemaakt te hebben. "David moest bij Ajax opboksen tegen Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Dat waren zijn concurrenten", begon Koeman in het Algemeen Dagblad.

De trainer van AZ gaat verder: "Hij had liesklachten, zag dat er bij Ajax een enorm hoge handelingssnelheid werd gevraagd en daar had hij in het begin gewoon problemen mee. Maar David is gegroeid. Het feit dat hij nu Oranje-international is, zegt eigenlijk alles."

De 26-jarige international moet nu het gat opvullen dat Demy de Zeeuw heeft achtergelaten met zijn vertrek naar nota bene Ajax. "David is als speler compleet. Hij is snel, heeft een fysieke inbreng en zorgt voor power in de ploeg. Verdedigend is hij ook beter dan De Zeeuw."

Nu is Koeman dus wel blij met de aanwezigheid van Mendes da Silva. "Ooit deed ik bij Ajax ook nauwelijks een beroep op Jason Culina als spits. Maar later bij PSV was ik blij dat ik hem had. Niet elke speler kan er aan het begin van zijn loopbaan al staan. Dat zie ik nu bij Mendes ook. Voor dit AZ is hij nu heel belangrijk."