Martins verruilt Newcastle voor VfL Wolfsburg

donroyco
VfL Wolfsburg heeft Obafemi Martins vastgelegd. De Nigeriaan aasde al langere tijd op een vertrek richting de Duitsers en zijn wens gaat nu in vervulling.

De Nigeriaan speelt al sinds 2006 voor The Magpies, maar zal nu naar de Bundesliga vertrekken. Wolfsburg betaalt een slordige twaalf miljoen euro voor Martins. In Duitsland tekent de watervlugge aanvaller een vierjarig contract. Dat maakte Wolfsburg bekend op via haar officiële kanalen. Gisteren kwamen de twee clubs er al uit en nu is ook Martins zelf rondgekomen met de clubleiding Die Wölfe.

Enkele dagen geleden liet de spits al blijken graag naar Duitsland te willen verkassen. "De Bundesliga zou binnenkort één van de beste competities in de wereld kunnen worden. Daarom zou ik graag tekenen bij een kampioen van diezelfde competitie", aldus een vastberaden Martins in het Engelse The Mirror. "Ik hoop dat de transfer snel doorgang zal vinden."

Wolfsburg-trainer Armin Veh toonde zich op de website van de club ook zeer tevreden met de deal. "Dit is precies het type speler waar we naar op zoek waren. Naast Grafite en Edin Dzeko hebben we nu een derde uitstekende voorhoedespeler in de selectie. Daarnaast hebben we nu veel meer opties in de aanval."