Team Saxo Bank laat A. Schleck niet gaan

Sjors (Sj0rSz)
Andy Schleck zal volgend seizoen gewoon voor Team Saxo Bank rijden. Dit heeft de wielerformatie van Bjarne Riis bekend gemaakt. De Deense formatie wil de Luxemburger aan zijn contract houden, waardoor een vertrek naar Team RadioShack van de baan is.

"Andy gaat nergens naartoe. Hij heeft nog een contract bij ons tot 2010," verklaarde Team Saxo Bank. Daarnaast zou ook de vete tussen Alberto Contador en Lance Armstrong een reden zijn om niet te vertrekken. "Andy zag ook wat Contador allemaal meemaakte. Hoe kan iemand zich voorstellen dat Andy, met al zijn ambities, zich daarin wil mengen," aldus Giovanni Lombardi, manager van de broertjes Schleck.

Bovendien zou Andy Schleck in de Italiaanse media al te kennen hebben gegeven dat er nog geen contact tussen hem en Armstrong is geweest. "Ik weet niets af van enige belangstelling. Ik dien mijn contract bij Saxo tot na 2010 uit," aldus de Luxemburger, die ook in de Vuelta a Espaņa te zien zal zijn. "Ik rijd dit jaar nog de Vuelta als voorbereiding op het WK."