BMW trekt zich terug uit de Formule 1

Peterselieman
Het Formule 1-team BMW Sauber heeft vanochtend zoals verwacht bekend gemaakt zich terug te trekken uit de Formule 1. De tegenvallende prestaties dit jaar zijn er debet aan dat het Duitse merk voor een andere strategie kiest.

"Dit was een lastige beslissing voor ons, maar het is een resolute stap in de herziening van onze strategie", zei BMW-president dr. Norbert Reithofer. "We willen ons meer gaan richten op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Op die gebieden willen we onze leidende positie behouden en we houden al onze projecten op deze manier tegen het licht. De Formule 1 is daarom een minder belangrijk uithangbord voor ons."

"Mario Theissen staat al sinds 1999 aan het hoofd van om motorsportprogramma. We hebben in die periode veel successen geboekt, waaronder enkele in de Formule 1. Ik wil mijn dank uitspreken aan Mario Theissen voor deze prestatie."

Theissen begrijpt de redenen van het terugtrekken uit de Formule 1. "Natuurlijk hadden wij, de medewerkers in Hinwil en München, graag door willen gaan met het ambitieuze project en willen laten zien dat dit jaar slechts een tijdelijke terugval is na drie succesvolle jaren", zei de Duitser. "Ik begrijp waarom de beslissing vanuit het oogpunt van het bedrijf genomen is. We gaan ons nu richten op de resterende races en onze vechtlust tonen om met goede prestaties de Formule 1 vaarwel te zeggen."

Hoofd Ontwikkeling dr. Klaus Draeger zei dat de beslissing voor het merk om zich terug te trekken uit de Formule 1 te maken heeft met de mindere prestaties van dit jaar. "Het heeft slechts drie jaar geduurd om ons als topteam neer te zetten. Jammer genoeg konden we dit jaar de verwachtingen niet waarmaken. Onze tien jaren in de Formule 1 hebben een enorme impact gehad op onze engineers. We danken aan het racen veel technologische vooruitgang en de drijfveer om auto's voor massaproductie te ontwerpen."

In de tijd in de Formule 1 won BMW vorig jaar met Robert Kubica de Grand Prix van Canada. Daarnaast werd er een poleposition behaald. Vorig jaar werd het team derde in de stand van de constructeurs achter Ferrari en McLaren. Eerder had Williams de beschikking over BMW-motoren. Deze samenwerking leverde tien overwinningen voor het Duitse merk op.