Woorden Armstrong doen Contador niets

Jeffrey
Voordat Alberto Contador aan het criterium van Stiphout begon liet hij weten dat hij de reactie van Lance Armstrong heeft meegekregen.

Ook laat hij meteen weten hier niet op in te gaan, "Ik ben hier om te fietsen, wil niet meer praten over Armstrong," aldus Contador. "Wat ik van zijn reactie vind? Ik hecht er niet zoveel waarde aan, het zijn zijn woorden. Ik vind het allemaal niet zo belangrijk meer."

Het feit dat ze niet meer onder toezicht van Johan Bruyneel staan betekent dat ze nu bijna alles kunnen zeggen. "Of Lance en ik elkaar nog spreken? Misschien," stelde Contador. "Hoe mijn toekomst er uitziet weet ik nog niet. Ik heb amper tijd gehad om na te denken. Ik ben heel erg moe, heb twee dagen aan één stuk gefeest."

Nadat de Astana renner was gehuldigd in Parijs vloog deze terug naar Spanje. Eenmaal in Spanje was er een grote huldiging voor de Spanjaard in zijn geboorteplaats Pinto. Maandag begon hij, duidelijk vermoeid, in Stiphout aan zijn eerste criterium. Ook start hij woensdag nog in Wateringen waarna hij doorgaat naar Heerlen, Surhuisterveen, Roosendaal en tot slot Emmen. "Het is goed om terug te zijn in Nederland. Ik herinner me dat ik in 2007 ook in Stiphout was. Heeft Armstrong hier ook gewonnen? Prima."