Rommedahl acht zichzelf goed voor basis Ajax

donroyco
Dennis Rommedahl is aan een nieuwe start bij Ajax begonnen. De Deense buitenspeler werd vorig seizoen verhuurd aan NEC, maar wil zich nu onder Martin Jol in de basis spelen.

De Deense sneltrein gaat aan zijn derde seizoen bij Ajax beginnen. Althans, als hij van Jol bij de eerste selectie mag blijven. Slecht ziet het er niet voor hem uit, want de oefenmeester complimenteerde Rommedahl zondagavond. "Hij is al weken goed bezig", was het commentaar van Jol.

"Ik denk dat iedereen het gevoel heeft dat-ie aan een nieuwe start bezig is", zegt Rommedahl. "Ik heb het in ieder geval. Je moet altijd voor je kansen blijven gaan. Vorig jaar had ik ook het gevoel dat ik goed genoeg voor Ajax 1 was. Maar toen werd er minder vertrouwen in mij uitgesproken. Nu ga ik er weer voor, want ik vind dat ik het aankan", aldus de Deen.

"Jol geeft me in ieder geval speelminuten", vervolgt Rommedahl. "Dat is een pluspunt. De laatste stap naar de basis zal ik zelf moeten zetten. Ik denk dat ik er goed genoeg voor ben, maar een trainer maakt altijd keuzes. Ik hou m'n koppie erbij en blijf m'n best doen. Ik kan links en rechts spelen. Ik heb mijn wapens als voetballer en hoop dat de mensen achter me daar gebruik van kunnen maken."

In de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen zal het spel van Ajax moeten verbeteren. "Ook al denk ik dat er maar weinig ploegen zijn die onze fouten zo afstraffen als Atlético Madrid", countert hij. "Maar de minpunten moeten eruit. Je moet niet alleen de positieve dingen meenemen, maar ook de negatieve."

Rommedahl versierde op de eerste dag van het toernooi een strafschop. Zijn commentaar: "Ik kon doorlopen of gaan liggen. Ik koos voor het laatste en dat pakte goed uit. Het was één van de eerste schwalbes in m'n leven. Of ik dat van Luis Suárez heb geleerd? Haha, dat zou zomaar kunnen."