Kolder content met terugkeer bij Veendam

Sjors (Sj0rSz)
Donderdag werd bekend dat spits Marnix Kolder terugkeert bij BV Veendam. De aanvaller wordt voor twee jaar gehuurd van VVV-Venlo.

Voor Kolder is de transfer naar Veendam een terugkeer op het oude nest. Tussen 1997 en 2007 speelde hij reeds zijn wedstrijden voor de Veenkolonialen. "Het was alom bekend dat Veendam mij graag wilde hebben, maar het waren uiteindelijk stevige onderhandelingen om het zo ver te kunnen krijgen. Ik wilde ook maar naar één clubs in de Jupiler League en dat was Veendam," zo zegt de speler op de clubwebsite van zijn nieuwe club.

De oud-speler van onder meer FC Groningen kon ook rekenen op interesse van andere clubs. "Maar ik had trainer Joop Gall mijn woord gegeven. Naar Veendam in de Jupiler League, gelukkig gebeurt dat nu."

Ook coach Gall is uitermate verheugd dat Kolder de overstap naar Veendam maakt. "Wij waren al geruime tijd op zoek naar een extra spits. We hebben Joël Bijlow op amateurbasis aangetrokken en die krijgt van ons alle tijd en gelegenheid om op niveau te komen."

"Het betekent voor de korte termijn dat wij de beschikking hebben over slechts één spits; Michiel Hemmen. Dat is te weinig," zo besluit Gall.