FC Utrecht haalt doelman Sinouh

Michel (methodmich)
Khalid Sinouh wordt de nieuwe tweede doelman van FC Utrecht. De doelman, wiens contract bij het Duitse Hamburger SV was afgelopen, voldoet precies aan het profiel en tekent voor één seizoen bij de club.

Technisch directeur Foeke Booy laat op de website van Utrecht weten waarom de keuze op de 34-jarige Amsterdammer is gevallen: "We wilden per se een ervaren Nederlandse doelman. Iemand die de rol die wij voor hem voor ogen hebben goed kent en fit is en transfervrij. Khalid voldoet aan al die criteria. Hij is enerzijds een stand-in voor Michel Vorm, maar zal ook zijn ervaring over moeten brengen op Wesley de Ruiter. Khalid kan deze rol als geen ander vervullen en is uiterst gemotiveerd."

Eerder zag Utrecht in Sander Westerveld de ideale kandidaat, maar de ex-international kwam niet door de medische keuring. Sinouh speelde sinds 1994 voor Haarlem, SC Heerenveen, RKC Waalwijk, Omonia Nicosia, AZ, Kasimpasa en Hamburger SV en kwam daarin tot 142 competitieduels. Tevens speelde Sinouh vier interlands voor Marokko.