Bos wil van Vitesse cupfighter maken

Sjors (Sj0rSz)
Theo Bos heeft grootse plannen met Vitesse. De oefenmeester van de Arnhemmers wil dat zijn ploeg een ware cupfighter wordt.

"Ik wil de spelers overtuigen dat het een belangrijke competitie is", liet Bos weten. Vorig seizoen werd Vitesse prompt uitgeschakeld door de amateurs van vv Lienden, waar Hans Kraay jr. de scepter zwaait. Aangezien dat één van de dieptepunten was van dat seizoen, wil Bos het graag anders zien.

Onlangs werd de loting voor de tweede ronde van het KNVB bekertoernooi verricht en Vitesse werd gekoppeld aan FC Oss. "Ik ben direct na de loting bewust begonnen over het bekertoernooi. Ik wil spelers ervan overtuigen dat het een belangrijke competitie is, niet eentje die er maar een beetje bij hangt, maar eentje die wij willen winnen", aldus Bos in De Gelderlander.

Zelf speelde de oud-voetballer van Vitesse in 1990 een bekerfinale met FC Hollywood aan de Rijn. Ondanks een nederlaag tegen PSV (1-0), was het een onvergetelijke ervaring. "Ik vergeet die wedstrijd nooit. En ik kan het John van den Brom nu nog kwalijk nemen dat hij een minuut voor tijd die penalty miste."