Rogers denkt niet meer aan afstappen

Sjors (Sj0rSz)
Michael Rogers blijft voorlopig nog actief in de Tour de France. De renner van Team Columbia kwam afgelopen donderdag hard ten val en had de dagen daarna veel last van zijn rug. Zondag wist de Australiër echter weer goed mee te komen.

"Het gaat weer goed met hem," liet een woordvoerder van Team Columbia aan Infostrada Sports weten. "Hij had erg veel pijn aan zijn rug, maar zondag ging het erg goed. Hij kwam binnen in de grote groep."

Rogers wilde voor aanvang van de negende etappe nog afstappen, maar deed dit uiteindelijk niet. Inmiddels werpen de intensieve behandelingen hun vruchten af. Vandaag lag de renner zelfs op de massagetafel.

"Hij voelt zich weer prima. Afstappen is nu niet aan de orde. Zeker de komende dagen verwachten we geen problemen, maar we moeten wel afwachten of hij niet opnieuw rugklachten krijgt als we weer de bergen ingaan," besloot de woordvoerder.

Rogers maakt in elk geval geen kans meer op de gele trui. De achterstand op leider Rinaldo Nocentini is inmiddels opgelopen tot meer dan een uur.