Ecclestone wil binnen 48 uur oplossing

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft ontkend dat hij ten faveure van aandeelhouder CVC nu aan de zijlijn staat in de Formule 1. In plaats daarvan heeft de Brit nu gezegd dat alles in de Formule 1 nu binnen 48 uren opgelost moet zijn.

Hij ziet voor zichzelf een rol weggelegd om een nieuw Concorde Agreement deze week rond te krijgen. "Dat ik ergens heen ga is absoluut niet waar. Ik weet niet waar dat vandaan kwam," zei Ecclestone in The Sunday Telegraph. "Ik hoop dat er woensdag een nieuw Concorde Agreement ligt. Max Mosley zal blij zijn als we het opgelost hebben. Hij heeft dan alles bereikt wat hij wilde bereiken daaronder begrepen een nieuw akkoord en kostenbesparende maatregelen. Hij is dan in een positie wat hij zou doen en dat is terugtreden. Ik zal in de toekomst nog wel even blijven."

Dit standpunt van Ecclestone wordt ondersteund door Donald Mackenzie de manager van CVC. Hij vindt dat de Brit de juiste persoon op de juiste plek is.

Mochten de partijen er niet uitkomen, dan is de kans op een aparte raceklasse reëel. Hiervoor heeft Ecclestone met zijn bedrijf psilon Ltd. op 19 juni al enkele namen vastgelegd. Dit betreffen de namen Formula Grand Prix, Formula GP, GP1 en GP1 Series. Met deze laatste twee namen zou de range compleet worden, omdat nu de GP2 Series al bestaat en volgend jaar de nieuwe GP3 van start gaat.