Grindheim mist Pranjic niet

Tiede-Jan (TJDoornbos)
SC Heerenveen-middenvelder Christian Grindheim was zaterdag na afloop van de wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus (0-1) positief over het door de Friezen vertoonde spel. De robuuste Noor vertelde dat de ploeg geen last heeft van het vertrek van Danijel Pranjic.

Grindheim voorziet geen problemen nu Pranjic er niet meer is. De naar Bayern München vertrokken middenvelder maakte vorig seizoen zestien treffers voor de Friezen en was daarmee de meest scorende speler van Heerenveen in de eredivisie. "Vooral de hoeveelheid goals die hij maakte gaan we missen. Toch geloof ik dat we de spelers hebben die het verlies kunnen opvangen van Danijel. Daarnaast kunnen we ook zijn spelmakende kwaliteiten wel opvangen. Het is een kwestie van tijd voordat er een nieuwe balans is," betoogde Grindheim tegenover Goal.com.

De recente resultaten in de oefenwedstrijden geven de international van Noorwegen voorlopig gelijk. Vooral de met 5-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen de Turkse nummer twee van vorig seizoen Sivasspor was indrukwekkend. Ook in de confrontatie tegen Olympiakos kwam de ploeg van trainer Trond Sollied goed voor de dag.

Oefenwedstrijden in de regio zijn voor het publiek in de omgeving een ware happening, vooral wanneer de plaatselijke voetbalclub aantreedt tegen een bvo. Grindheim speelt deze duels liever niet al te veel en geeft de voorkeur aan tegenstanders als Olympiakos en Sivaspor.

"Ik heb gelukkig nog geen wedstrijden hoeven spelen tegen amateurteams. Zo lang ze maar geen harde overtredingen maken en normaal tegen ons doen, dan heb ik er verder geen problemen mee. Toch moet je altijd uitkijken. Tegen profs is het toch anders. Die houden op een andere manier rekening met elkaar."