Sutil niet teleurgesteld na aanvaring met Kimi

Peterselieman
Het Grand Prix-weekend voor Force India eindigde in mineur. Adrian Sutil slaagde er door een raceongeval niet in om punten te behalen op de Nürburgring, maar het team verlaat toch met opgeheven hoofd het circuit, omdat ze bewezen hebben competitief te zijn.

Sutil lag gedurende het eerste deel van zijn race op een plaats in de punten en schoof door de pitstops zelfs door naar plaats twee. Na zijn eerste stop kwam hij in aanraking met Kimi Räikkönen en verloor daarbij een deel van zijn voorvleugel. Hierdoor kon hij niet verder dan plaats vijftien komen. Zijn teamgenoot Giancarlo Fisichella eindigde als elfde.

"We moeten niet teleurgesteld zijn met het resultaat, want het is een goed weekend geweest en het volgende komt er al weer snel aan," zei Sutil. "De ontwikkeling laat zien dat we op het juiste spoor zitten en dat we veel competitiever zijn. Het was een goede race voor me, want de eerste stind was goed en ik lag voor mijn stop tweede. Toen ik de pits uitkwam zag ik Kimi komen en ik probeerde mijn lijn te houden. Hij ging buitenom en ik raakte hem en verloor een deel van mijn voorvleugel. Toen besefte ik dat de race voor de punten over was."

"Ik denk dat we veel geleerd hebben en het starten in de top tien is heel anders. Het is goed voor het hele team geweest en met meer ontwikkelingen kunnen we punten behalen."