FIA: "FOTA kan niet zelf regels veranderen"

Peterselieman
De FIA heeft de Formule 1-teams verenigd in de FOTA gewaarschuwd dat ze niet eigenhandig regels kunnen veranderen. Ze moeten daarvoor ook de toestemming hebben van alle teams die geen lid zijn. Dit zei de FIA aan de vooravond van een ontmoeting van de FOTA-leden met de nieuwe teams.

Deze komen vandaag op de Nürburgring bijeen om te praten over de plannen voor 2010. Naast de nieuwe teams US F1, Manor en Campos zijn ook de geschorste teams Williams en Force India bij de ontmoeting aanwezig. De FIA heeft voorafgaand aan deze vergadering alle partijen een brief gestuurd waarin staat dat de regels alleen aangepast worden als er unanieme instemming is van alle partijen.

"Zoals u weet staat in artikel 66 van de internationale sportcode dat er geen wijzigingen aan de gepubliceerde regels plaats kunnen vinden zonder instemming van alle betrokken partijen," zei Max Mosley tegen de niet-FOTA-teams. "Daardoor hebben reglementswijzigingen voor 2010 jullie instemming en consensus nodig."

De FIA-president dringt er op aan om snel tot een akkoord te komen en een voorlopige set regels naar de FIA terug te sturen. "Mochten er problemen ontstaan, dan zal ik er met genoegen de senaat van de FIA er bij betrekken, maar ik hoop dat het niet nodig zal zijn. Als alle zaken naar jullie genoegen zijn vastgelegd, dan moet de FIA er over geïnformeerd worden, zodat de regels formeel gewijzigd kunnen worden."