Breukink: "Tot op heden weinig geluk"

Sjors (Sj0rSz)
Rabobank kende vandaag een matige ploegentijdrit. In één van de eerste bochten ging Denis Menchov, de kopman van de Nederlandse formatie, al tegen het asfalt. Uiteindelijk kwam de formatie als elfde over de finish.

"We hebben tot op heden weinig geluk gehad en het kan zo een lange Tour worden voor ons. Je zag dat er wat onzekerheid in de ploeg sloop na die vroege valpartij, maar in het restant herstelden we ons goed. We zullen in het restant van de Tour anders moeten koersen dan we in gedachten hadden door de achterstand in het algemeen klassement. Ik denk echter dat de mooie momenten voor ons nog wel komen," keek Erik Breukink, ploegleider van Rabobank terug.

Voor Robert Gesink, debutant in de Tour de France, was het een zware dag. De superknecht van Menchov liet weten veel af te hebben gezien in de ploegentijdrit. "Een rit als deze is erg lastig, zeker als je de minste bent zoals ik vandaag. Ik was een aantal kilometer voor het einde helemaal kapot. Het begin ging heel hard en dat was slopend voor mij," aldus de jonge renner.

Volgens Laurens ten Dam had de equipe van Rabobank veel moeite om na de val van Menchov het ritme weer te vinden. "Je krijgt toch wel even een tikje als je kopman onderuit gaat in de eerste bocht en de halve ploeg rechtdoor rijdt," aldus de Nederlander. Toch wilde hij niet teveel klagen. "Als je de Tour wilt winnen, moet je dit ook kunnen. We hebben er goed op getraind, maar het ging al in de eerste bocht mis. Al met al, met die valpartij, valt de schade nog mee, maar we weten niet wat de grote teams gaan doen."

Van Dam weigerde overigens om de handdoek nu al in de ring te gooien. "Voor ons moeten de goede weken nog komen. We moeten de moed niet verliezen. In de bergen staan we er."