ATP: Federer terug op plaats één

Sjors (Sj0rSz)
Roger Federer is terug op de hoogste positie van de wereldranglijst. Dit heeft de ATP maandag officieel naar buiten gebracht. De Zwitser dankt het resultaat aan zijn overwinning op Wimbledon en het afzeggen van Rafael Nadal.

Federer heeft nu 11.220 punten achter zijn naam staan. Dat zijn er 485 meer dan Nadal, zijn directe concurrent. De Nederlanders boekten op de nieuwe editie van de wereldranglijst geen progressie.

Ook in de top tien van de mannen veranderde nauwelijks wat. Andy Murray, die op het heilige gras van Londen tot de halve finales reikte, bleef op de derde plaats staan. Daarnaast kreeg verliezend finalist Andy Roddick extra punten, maar dit zorgde niet voor een stijging op de ranglijst. De Amerikaan staat nog altijd op de zesde plaats.

Tommy Haas maakte de grootste sprong. De Duitser stond voorafgaand aan Wimbledon op de 34e plaats. Mede door zijn plek in de halve finales steeg hij naar plaats negentien. Jesse Huta Galung mag zich nog altijd de beste Nederlander noemen. Zijn naam vinden we terug op de 148e stek.