Agostini: "Rossi kan mijn record breken"

Peterselieman
Afgelopen zaterdag boekte Valentino Rossi zijn honderdste overwinning in zijn Grand Prix-carrière. De Italiaan is nu op jacht naar het record van de legendarische Giacomo Agostini die tussen 1965 en 1976 122 keer als eerste de finishvlag zag.

Agostini denkt dat Rossi zijn record kan verbeteren. "Het doel ligt zeker binnen bereikt. Het is nog ver weg, maar niet té ver. Iemand als Rossi kan dat record zeker breken, als hij zijn tanden erin zet. Het hangt er vanaf hoe hij dit seizoen verder rijdt, maar ik denk dat binnen een jaar of twee á drie Rossi op 123 overwinningen zit."

De 30-jarige Rossi heeft er zelf ook vertrouwen in dat hij het record van zijn landgenoot kan gaan breken. "Je kunt nog steeds op je 34e op de toppen van kunnen racen. De weg is nog lang, maar stukje bij beetje kan het realiteit worden. Het record motiveert mij in ieder geval genoeg om nog een paar jaar door te gaan."

Eén record zal Rossi niet kunnen breken. De Yamaha-coureur heeft acht wereldtitels veroverd, terwijl bij Agostini de teller op vijftien staat. "Laat me alsjeblieft dat record houden. Zo vaak de beste van de wereld worden is in elke tak van sport bijna onmogelijk. In mijn tijd was het gevaarlijker dan nu. Elke zondag verloor ik wel een vriend en een rivaal," zei Agostini.