Van Dijk aanvoerdersband kwijt

Denny (nyny83)
Gregoor van Dijk is niet langer de aanvoerder van FC Utrecht, zo is hem in een gesprek met trainer Ton du Chatinier en technisch directeur Foeke Booy verteld. Rechtsback Tim Cornelisse zal dit seizoen de captain zijn van de Domstedelingen.

Van Dijk werd in de zomer van 2006 aangetrokken door FC Utrecht en kreeg destijds meteen de aanvoerdersband. Na drie seizoenen vindt men bij de club uit de Domstad echter dat het tijd is voor verandering. De technische staf heeft Cornelisse, die al reserve-aanvoerder was, benoemd tot nieuwe captain. De rechtsback heeft hier inmiddels mee ingestemd.

Tegenover De Telegraaf reageerde Van Dijk kort op het nieuws. "Het is voor mij teleurstellend. Ik ben het er niet mee eens, maar verder wil ik er niet te veel woorden aan vuilmaken."

Van Dijk was vorig seizoen kritisch over het beleid van FC Utrecht. De middenvelder was het niet eens met het ontslag van trainer Willem van Hanegem en overwoog zelfs even de aanvoerdersband in te leveren. Door de beslissing van de technische staf om Cornelisse captain te maken, is de toekomst van Van Dijk bij FC Utrecht onzeker geworden. Vorig seizoen werd Van Dijk (27) nog in verband gebracht met sc Heerenveen.