'Donk gaat bij Club Brugge voetballen'

Denny (nyny83)
Het Belgische Club Brugge zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe club van verdediger Ryan Donk worden, aldus het Algemeen Dagblad. Donk zal bij de Belgische topclub herenigd worden met Adrie Koster, die in Brugge sinds dit seizoen hoofdcoach is. Bij AZ had de 23-jarige verdediger geen toekomst meer.

Donk en Koster kennen elkaar van RKC Waalwijk, de club waarbij de verdediger in het seizoen 2005/2006 zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. AZ zag het zitten in de jonge Amsterdammer en haalde hem al vroeg in het seizoen 2006/2007 naar Alkmaar.

Het kampioensjaar van AZ maakte Donk echter niet mee, daar hij vorig seizoen werd uitgeleend aan het Engelse West Bromwich Albion. Met WBA degradeerde Donk uit de Premier League. De centrale verdediger meldde zich onlangs weer in Alkmaar, maar trainer Ronald Koeman zag geen toekomst meer voor Donk bij AZ.

De transfer naar Club Brugge leek eerder deze week nog te mislukken vanwege de in Belgische ogen te hoge salariseisen van Donk, maar nu is witte rook alsnog aanstaande. Donk is de eerste Nederlandse aanwinst van Club-trainer Koster.