Mosley woedend over FOTA-claims

Jorn (existenz)
Nu de tumult rondom de Formule 1 afgelopen lijkt te zijn, is het ook duidelijk geworden dat Max Mosley zich niet beschikbaar zal stellen voor een nieuw termijn. Mosley beraadt zich dan ook over zijn toekomst.

Nog geen 24 uur nadat de deal met de FOTA bekend gemaakt werd, reageerde Mosley ook op de, in zijn ogen, valse beschuldigingen, van de FOTA aan zijn adres. In een brief aan Luca di Montezemolo, voorzitter van de FOTA, maakte Mosley zijn ongenoegen bekend over de voorwaarden van de deal die de Formule 1 heeft gered.

Hij dreigde zelfs om zijn voornemen om in oktober op te stappen terug te draaien, zodat de FOTA haar zin niet krijgt. "Gezien uw pogingen om de media te misleiden, denk ik er nu over na wat mijn opties zijn. Ik ben in elk geval tot en met oktober de president van de FIA en heb dan ook alle bijbehorende macht tot die tijd. Bovendien is het een FIA-ledenclub en geen FOTA-club die beslist over het leiderschap van de FIA", aldus Mosley in de brief.

Volgens de FOTA zou Michel Boeri nu regeren over de Formule 1. Mosley zou hebben moeten terugtreden en na oktober zou hij geen enkele rol meer spelen in de FIA. Mosley is het hier dus echter oneens mee.

Ook stootte het de president dat hij een dictator genoemd werd. Volgens Mosley zou dit een grote belediging zijn voor de 26 leden van de World Motor Sport Council. Mosley dreigde zelfs dat de deal niet door zou kunnen gaan, als de FOTA geen verontschuldigingen zou aanbieden. De preses hoopte dat dit vervolgens donderdags tijdens een persbijeenkomst van de FOTA, de teams hun verontschuldigingen zouden aan bieden. Dit gebeurde echter niet.