Mosley: "Todt kan mijn opvolger worden"

Peterselieman
Gisteren werd bekend dat FIA-president Max Mosley als onderdeel van de deal met de FOTA heeft besloten zijn termijn bij de FIA niet meer te verlengen. Direct daarop zijn de geruchten op gang gekomen over wie de opvolger moet worden voor de Brit. Een van de namen hiervoor is Jean Todt.

De meest genoemde naam is die van Michel Boeri die President van de Automobile Club de Monaco is. Hij kan als senaatsvoorzitter van de FIA meteen de relatie van Mosley met de Formule 1-teams overnemen. "Ik kan me niet voorstellen dat Boeri geïnteresseerd is in deze post. Hij is te oud," zei Mosley die FIA vice-voorzitter Hermann Tomczy af zag haken voor het overnemen van het stokje.

Een naam die maar niet uit het geruchtencircuit verdwijnt is die van oud Ferrari-teambaas Jean Todt. "Ik zou het niet uitsluiten," zei Mosley. De Brit zei dat de teams er niets over te vertellen hebben wie er gekozen gaat worden als nieuwe FIA-president. "Als er meer dan één kandidaat is, dan geef ik een aanbeveling," zei de huidige FIA-president die in oktober met pensioen gaat.