Heijblok voor twee jaar naar AZ

Sjors (Sj0rSz)
Erik Heijblok zal de komende twee seizoenen in het shirt van AZ spelen. De sluitpost is afkomstig van De Graafschap, dat er vorig seizoen niet in slaagde om zich in de Eredivisie te handhaven.

"Ik ben superblij dat ik de komende seizoenen bij AZ onder contract sta. Voor mij is het een lot uit de loterij. Ik kom uit de regio Noord-Holland en had meteen een goed gevoel bij AZ. Het is geen normale transfer, maar die heb ik nog nooit gemaakt. Dit past wat dat betreft goed bij mijn carrière", liet Heijblok in een reactie weten.

Ook Marcel Brands, directeur voetbalzaken van AZ, was tevreden met de komst van de doelman. "Nu we dit seizoen Champions League spelen, kunnen we drie volwaardige keepers goed gebruiken. Naast Sergio Romero en Joey Didulica zijn we daar met de komst van Erik Heijblok van verzekerd."

Heijblok speelde in het verleden ook nog voor HFC Haarlem, waar hij vier seizoenen speelde. Daarna stond hij ook nog een jaar bij Ajax onder contract. Vervolgens koos de goalie voor een avontuur in Doetinchem.