Nederland leidt weer in World League

Peterselieman
Na de overwinning gisteren op Italië mocht de Verenigde Staten zich even leider wanen in poule A van de World League volleybal, maar met een fraaie 3-0 zege op China (26-24, 28-26 en 25-20) is het Nederlands mannenteam weer de trotse aanvoerder.

De grote atletiekhal van het prachtige Omnisport in Apeldoorn beleefde een mooie volleybalprimeur. Het was voor de 4.500 toeschouwers vooral ook een leuke wedstrijd, omdat de Chinezen spectaculair verdedigen. Het spel mocht dan soms wat slordig zijn en het blok over het algemeen onder de maat, vermakelijk was het wel.

De slotfase in de eerste twee sets waren bijzonder spannend. Het pleit voor de Oranje mannen dat ze op die belangrijke momenten het hoofd koel wisten te houden. Opnieuw onderstreepte Robert Horstink zijn enorme betekenis voor het Nederlands team. Telkens weer wist hij, enorm hoog springend, het Chinese blok te omzeilen. Het plezier straalde van het team af en langs de lijn stond een zichtbaar trotse bondscoach Peter Blangé.

Nederland speelt morgen (zondag) om 15.00 uur in dezelfde hal de tweede wedstrijd tegen China, de nummer vijf van de Olympische Spelen van vorig jaar. Volgend week wacht in Eindhoven een dubbele ontmoeting met de Italianen. Daarna volgt de serie uitwedstrijden.