[NHL] Transfernieuws week 25

Denny (nyny83)
Nu het NHL-seizoen is afgelopen komen de transfers weer op gang. In eerste instantie mogen teams hun spelers met aflopende contracten een nieuw bod doen, en worden sommige spelers zelfs Unrestricted Free Agent, wat betekent dat elk team een speler een bod mag doen.

De Phoenix Coyotes hebben left-winger Petr Prucha een nieuw contract aangeboden. Prucha debuteerde in de NHL met dertig goals bij de New York Rangers, maar viel daarna mede door enkele blessures ver terug. "We zijn dat we hem een nieuw contract hebben kunnen geven. Hij heeft de potentie om weer dertig goals te maken en kijken ernaar uit om gebruik te maken van zijn combinatie van snelheid en kwaliteit," aldus General Manager Don Maloney.

De St. Louis Blues hebben veteraan Keith Tkachuk zijn contract met een jaar verlengd. Afgelopen seizoen maakte hij 25 goals en 49 punten in 79 wedstrijden. Bovendien is hij een belangrijke speler in de kleedkamer en helpt hij de jonge talenten bij de Blues een goed niveau te halen. De 37-jarige center heeft in vijf All-Star-wedstrijden gespeeld en is de zevende Amerikaan die 1000 punten behaalde.

De Florida Panthers hebben Steven Reinprecht (33) aangetrokken. Hij tekende een driejarig contract bij de ploeg die de play-offs dit jaar op een haar na misten. In ruil voor Reinprecht kregen de Phoenix Coyotes Stefan Meyer terug. Reinprecht maakte vorig seizoen veertien goals en 27 assists in 73 wedstrijden en won in 2001 met de Colorado Avalanche de Stanley Cup. Meyer (23) speelde slechts vier NHL-wedstrijden in het seizoen 2007/2008 zonder punten te scoren. Het afgelopen seizoen speelde hij bij AHL-team Rochester Americans, waar hij 18 goals en 22 assists maakte in 65 wedstrijden.

De Pittsburgh Penguins hebben het contract van verdediger Alex Goligoski met drie jaar verlengd. Hij maakte twintig punten in 45 wedstrijden en speelde mee in twee play-offwedstrijden. "Alex is een jonge en snelle verdediger en we zijn blij dat hij bij ons een meerjarig contract heeft getekend, waarmee we onze jonge kern uitbreiden. Hij is één van de spelers die de Penguins toekomst moet geven," aldus General Manager Ray Shero.