Hamburger SV wil meer voor Elia betalen

Sjors (Sj0rSz)
Hamburger SV maakt nog altijd het meeste kans op Eljero Elia. Ajax zit ook achter de speler van FC Twente aan, maar de Duitsers bieden vooralsnog meer geld dan de Amsterdammers.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Elia naar Hamburger SV zou vertrekken, maar werd aan het twijfelen gebracht toen Martin Jol naar Ajax vertrok. Hierdoor werd de ploeg uit de hoofdstad een interessantere optie dan de Duitsers. De Tukkers laten nu weten dat de Ajacieden niet voldoende willen betalen voor de diensten van de jongeling.

Joop Munsterman, voorzitter van FC Twente, liet weten dat Hamburger SV een hoger bod heeft gedaan. Ajax bood acht miljoen, wat in de ogen van de preses een belediging was. "Een club als Ajax kan maar niet wennen aan de nieuwe realiteit van FC Twente," liet hij in AD Sportwereld optekenen. "Wij zijn een volwaardige handelspartner geworden, laten ons door niemand meer afschepen met een fooi."

Daarnaast wilde Munsterman geen woorden vuil maken aan het feit dat hij volgens Ajax onbereikbaar zou zijn. "Ik ben weliswaar druk bezet, maar luister elke dag mijn voicemail af en daar stond geen Ajax op," kaatste hij de bal terug. "Ook mijn secretaresse heeft niemand van Ajax aan de lijn gehad. Als de noodzaak zo hoog was geweest om contact met ons te krijgen, hadden ze ook mijn collega's Aldo van der Laan of Jan van Halst kunnen bellen. Is allemaal niet gebeurd. Met die meneer Van der Aat heb ik überhaupt nog nooit gesproken, dus waar heeft die man het over?"