[EK -21] Overzicht Groep B

Maikel (WeebI)
Engeland heeft als eerste land de halve finales van het Europees Kampioenschap onder 21 bereikt. Duitsland heeft de beste papieren om zich bij de Britten te scharen.

Engeland naar halve eindstrijd

Engeland heeft verrassend makkelijk weten te winnen van Spanje. De Spanjaarden, die vooraf als favoriet voor de eindzege werden gezien, konden net als tegen Duitsland maar weinig kansen creëren. De Britten wisten in Göteborg aanvankelijk ook weinig gevaar te stichten, maar kwamen wel steeds beter in de wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Engeland een strafschop, maar Sergio Asenjo hield de Spanjaarden met een geweldige redding in de wedstrijd. Na rust kregen de Engelsen alsnog waar ze recht op hadden. Invaller Fraizer Campbell scoorde eerst, alvorens James Milner zijn gemiste penalty goedmaakte met de tweede goal.

Duitsland ontsnapt tegen Finland

Finland maakte tegen Engeland al een verrassende indruk, maar pas toen ze het een man meer had. Tegen Duitsland was het zelfs met elf tegen elf opgewassen, en was op bepaalde momenten zelfs de betere van de twee. De Duitsers hadden echter de beschikking over individuele kwaliteit. Na een uur spelen maakte het daar in de persoon van Mehmet Özil gebruik van. De middenvelder liet allereerst een vrije trap op het hoofd van Benedikt Höwedes belanden, om twee minuten later Ashkan Dejagah een kans voor open goal te gunnen: 2-0.

#LandGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Engeland*220064-1
2Duitsland211042-0
3Spanje201110-2
4Finland200201-4

* = naar halve finales