Hamilton vraagt steun voor Britse GP

Peterselieman
Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft toegezegd dat hij zich in zal spannen om de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië ook in 2010 op de kalender te houden. De race verhuist naar Donington Park en het is nog maar de vraag of dat circuit op tijd gereed is.

Daarom wil Hamilton zich samen met Jenson Button inzetten voor het behoud van de Grand Prix. "We werken zo hard als we kunnen en samen met de BRDC kunnen we op basis van ons image de juiste mensen bereiken. Als we de premier willen bellen, dan kunnen we dat eenvoudig doen," zegt Hamilton.

"Nee, we willen gewoon onze steun uitspreken en het belang van de race onderstrepen. Mensen kijken naar de Britse Grand Prix en realiseren zich niet wat het zonder dit zou zijn. We moeten allemaal een stap terug doen, ons realiseren wat motorsport zonder deze race zou zijn, het begrijpen en dan actie ondernemen."

"We moeten allemaal samen komen en het steunen. We hebben steun van de regering nodig, van de achterban en waar we het ook maar vandaan kunnen halen en zolang de Britse Grand Prix blijft, zal het mooi zijn om van dit circus deel te blijven uitmaken."