Uitslag Egypte - Italië

Maikel (WeebI)
Egypte heeft voor de eerste stunt van de Confederations Cup gezorgd. Het Afrikaanse land versloeg Italië in Johannesburg, en heeft plaatsing voor de halve finales volledig in eigen hand.

Aanvankelijk gingen de twee landen op Ellis Park gelijk op. Geen van de elftallen leek veel risico te willen nemen, en vooral de Egyptenaren leken op de counter te willen gaan spelen. Veel kansen leverde dit voor beide landen niet op. Vlak voor rust zorgde Mohamed Homos, de enige wijziging ten opzichte van het elftal dat met 4-3 van Brazilië verloor, voor de openingstreffer. Abo Terika zette voor vanaf rechts en zag Homos de bal langs Gianluigi Buffon koppen.

Na de thee probeerde Italië tevergeefs de gelijkmaker te vinden. De regerend Wereldkampioen bracht Luca Toni en Riccardo Montolivo in de ploeg, en dat leverde kans na kans op. De Italianen zonden ballen van links en rechts in de Egyptische zestien, maar iedere poging op het doel van Essam El-Hadary werd vakkundig gekeerd door de doelman.

Door de winst bezet Egypte nu de tweede plaats in de groep. Het heeft namelijk evenveel punten als de Italianen. Brazilië is door het resultaat nog niet door naar de halve finales, omdat zowel Italië als Egypte ook nog op zes punten kunnen komen. Egypte speelt de laatste wedstrijd tegen de VS, terwijl Brazilië en Italië elkaar treffen in een onderling duel.


Egypte - Italië 1-0
40' Mohamed Homos 1-0

Stadion: Ellis Park, Johannesburg
Toeschouwers: 52.150
Arbiter: Martin Hansson (SWE)
Gele kaart: Ahmed Eid (Egypte)

Opstellingen:

Egypte: El Hadary; Hani; Fathy (Hassan/80), Said, Gomaa, Moawad (Farag/69); Abo Terika, Shawky, Homos, Hosni; Zidan (Eid/57).

Italië: Buffon; Zambrotta, Chiellini, Cannavaro, Grosso; De Rossi; Quagliarella (Pepe/64), Gattuso (Montolivo/58), Pirlo, Rossi (Toni/58); Iaquinta.