Alonso wil FOTA-teams volgen

Peterselieman
Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is bereid de Formule 1 vaarwel te zeggen mochten de grote teams volgend seizoen niet in de sport uitkomen. De Spanjaard hoopt dat het conflict tussen de FIA en FOTA snel opgelost wordt.

Alonso wil liever de FOTA volgen en in een andere raceklasse uitkomen, dan racen in een gedevalueerde Formule 1. "Ik ben altijd optimistisch en ik hoop dat ze echt met een oplossing komen, maar ik weet dat het lastig zal worden. Het is een kritiek moment voor de Formule 1 en we zullen er morgen klaar voor moeten zijn."

"Ik hoop dat er morgen goed nieuws is en ik steun de FOTA-teams. Zij hebben de afgelopen jaren goed werk verricht op het moment dat er grote issues in de Formule 1 waren," zei de Alonso over de situatie. " We hebben contracten met de teams en we gaan ze tot het eind uitdienen."

Alonso wil voorlopig doorgaan met racen in competitieve en technologisch geavanceerde raceklasses. "De nieuwe Formule 1 is niet aantrekkelijk voor mij met die kleine teams zonder rijders. We willen het opnemen tegen de beste teams ter wereld, met maximale technologieën, we willen tegen de beste rijders strijden en dat is waar de Formule 1 en de competitie om draait. En als het volgend jaar niet Formule 1 is, dan is het wel een andere categorie."