Uitslag Verenigde Staten - Brazilië

Sjors (Sj0rSz)
Brazilië heeft ook zijn tweede wedstrijd in de strijd om de Confederations Cup weten te winnen. De ploeg was veel te sterk voor de Verenigde Staten, dat met 3-0 onderuit ging.

De manschappen van bondscoach Dunga stonden al snel op voorsprong. De wedstrijd was pas zes minuten bezig toen Melo de bal, na een vrije trap van Maicon, binnen kopte. Dertien minuten later was het duel in theorie al gespeeld. DaMarcus Beasley verspeelde de bal aan de tegenstander, nadat Landon Donovan een corner had genomen. Hierop volgde een vlijmscherpe counter van Brazilië, wat uiteindelijk in een treffer voor Robinho resulteerde.

In het vervolg van de wedstrijd liet Brazilië de teugels enigszins vieren, waardoor de Verenigde Staten nog een aantal kansen kreeg. In de 57e minuut moesten de Amerikanen sloten met tien man verder, aangezien Klejstan de rode kaart kreeg voorgehouden. Toch raakten zij nog wel twee keer de lat.

Uiteindelijk was het toch weer Brazilië dat toe wist te slaan. Maicon gooide de wedstrijd namelijk definitief op slot door de derde treffer van het duel voor zijn rekening te nemen. Ook daarna hadden de Zuid-Amerikanen het betere van het spel, maar er werd niet meer gescoord.


Karakteristieken

Verenigde Staten - Brazilië 0-3
7’ Melo 0-1
20’ Robinho 0-2
62’ Maicon 0-3

Toeschouwers: 39.617
Scheidsrechter: Busacca (Zwi)
Stadion: Loftus Versfeld , Pretoria
Gele kaart: Onyewu (Verenigde Staten)
Rode kaart: Kljestan (57) (Verenigde Staten)

Opstellingen

Verenigde Staten: Howard, Spector, Onyewe, DeMerit, Bornstein, Bradley, Kljestan, Beasley (Casey/46), Dempsey, Altidore (Feilhaber/60), Donovan

Brazilië: Júlio César, Maicon, Lúcio (Luisão/70), Miranda, André Santos, Ramires, Sliva, Kaká (Baptista/69), Melo, Fabiano (Nilmar/69), Robinho