Vitesse kan Hofs nog altijd niet aantrekken

Wouter Kursten (Magneet)
Ondanks de verkopen van Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht) en Nicky Kuiper (FC Twente) blijft er voor Vitesse momenteel weinig geld over om te investeren in nieuwe spelers. Spelers als Ferne Snoyl en Nick Hofs kunnen voorlopig dan ook niet worden aangetrokken.

"Als we de transferopbrengsten van Van Wolfswinkel en Kuiper direct in de exploitatie zouden steken, zijn we zo door het geld heen," licht algemeen directeur Paul van der Kraan toe in het Algemeen Dagblad. "Dat wil ik niet."

"Het zit verder zo: We hebben een spelersbudget vastgesteld, waaruit alle spelerssalarissen betaald moeten worden," gaat Van der Kraan verder. "En daarin zit nog weinig ruimte. Wel iets, maar niet heel veel. Er dienen dus eerst jongens te vertrekken, willen we anderen kunnen aantrekken."

Zo was Ferne Snoyl van RKC Waalwijk een speler die Vitesse graag zou hebben aangetrokken. De middenvelder is transfervrij en momenteel een zeer gewilde speler. "Maar we zien van hem af, omdat we hebben besloten de aandacht volledig te verleggen naar een nieuwe spits," aldus technisch directeur Marc van Hintum. "Ook het aantrekken van een nieuwe aanvaller is afhankelijk van onze financiële situatie."

Ook in de situatie rondom Hofs is nog geen oplossing gekomen, waardoor de kleine middenvelder zich waarschijnlijk gewoon bij Feyenoord moet melden. In Rotterdam heeft Hofs nog een éénjarig contract. Van Hintum: "Verder willen we graag door met Nicky Hofs, die vorig seizoen gehuurd werd van Feyenoord. Op dit moment hebben we helaas absoluut niet de middelen hem definitief van Feyenoord over te nemen."