Vermaelen akkoord met Arsenal

Wouter Kursten (Magneet)
Thomas Vermaelen en Arsenal zijn het eens geworden over een transfer van de 23-jarige Belg. De verdediger, die vrijdag medisch gekeurd zal worden in Londen, bevestigde dit nieuws tegenover De Gazet van Antwerpen. Ajax zal zo'n twaalf miljoen euro ontvangen voor Vermaelen.

Arsenal werd het in een eerder stadium al eens met Ajax over de transfersom. Vrijdag vliegt Vermaelen naar Londen om de laatste details af te ronden en zijn handtekening te zetten onder een vierjarig contract. Met de transfer wordt de verdediger de op één na duurste speler ooit van België. Alleen met de overgang van Marrouane Fellaini van Standard Luik naar Everton was meer geld gemoeid.

Ondanks het feit dat Vermaelen dolgraag naar Arsenal wil verhuizen, duurden de onderhandelingen tussen beide partijen vrij lang. Belangenbehartiger Sören Lerby stelde zich tijdens de gesprekken hard op, maar het akkoord is nu daar. "De handtekening is er nog niet, maar alles komt in orde," vertelde Vermaelen aan De Gazet van Antwerpen. "Vrijdag vlieg ik naar Londen om me medisch te laten keuren. Daarna hoop ik mijn handtekening te zetten. Jongens, ik voel me zó trots. Arsenal is een fantastische club, als kind zag ik ze al graag."

De verdediger is zo trots als een pauw dat hij voor Arsenal mag gaan voetballen. "Arsène Wenger staat voor mooi, aanvallend voetbal en durft met jonge talenten te werken. Dat spreekt me enorm aan," aldus Vermaelen. "Niet dat dat de doorslag gegeven heeft. Als een club als Arsenal voor de deur staat, dan gá je. Ik ben zo trots dat ik dit als 23-jarige Antwerpenaar realiseer."

"Als ik vrijdag in het Emirates Stadium sta, zal ik zwaar onder de indruk zijn. Er gaat heel wat veranderen in mijn leven. Komend seizoen sta ik plots tegen de beste spitsen ter wereld. Dat schrikt me niet af, ik ga alles geven wat in mijn lijf zit. Dit is één van de mooiste dagen uit mijn leven."