Slop: "Verkoop Ajax-spelers nodig"

Sjors (Sj0rSz)
Ajax hoopt in de komende transferperiode één of meerdere spelers van de hand te kunnen doen. Novum tekende dit donderdag op uit de mond van financieel directeur Jeroen Slop.

"Met de komst van een nieuwe trainer ontstaat er ook een nieuwe voorkeur voor spelers in de selectie, waardoor een verkoop deze zomer heel goed mogelijk is," gaat Slop in op de kwestie.

De financieel directeur zegt dat Ajax momenteel geen geld heeft om nieuwe spelers aan te trekken, wat inhoudt dat er eerst andere spelers de deur uitgedaan moeten worden. "De opbrengst daarvan kan dan weer aangewend worden om nieuwe spelers te kopen."

Ajax eindigde het voorbije seizoen op een tegenvallende derde plaats in de Eredivisie en zal hierdoor in de komende jaargang wederom niet uitkomen in de Champions League. Een flinke tegenvaller, aldus Slop. "Daardoor lopen we een bruto jaaromzet van twintig miljoen euro mis."

De aandacht voor de jeugdopleiding moet bij Ajax dan ook steeds groter worden, zo zegt de financieel directeur. "De focus hierop wordt steeds groter en we besteden hier een paar miljoen euro per jaar aan."