Terpstra: "Het was een beginnersfoutje"

Sjors (Sj0rSz)
Niki Terpstra was gisteren, na afloop van de tijdrit in de Dauphiné Libéré, lichtelijk teleurgesteld. De renner, die in dienst van Team Milram rijdt, moest meer dan vijf minuten toegeven op winnaar Bert Grabsch.

"Het was een beginnersfoutje van mij," aldus Terpstra, die er duidelijk van baalde. "Ik reed op een beklimming, er kwam een haarspeldbocht aan en toch ging ik op mijn trappers staan. Dat moet je dus nooit doen en toch gebeurde het mij. Mijn schakelaar ging kapot en omdat ik omhoog reed had ik hemm net in een heel lichte versnelling staan. In de afdaling kon ik dus niet meer schakelen en toen moest ik van fiets wisselen."

Terpstra genoot in het begin van de tijdrit nog wel even van zijn gele trui, die hij een dag eerder in de wacht sleepte. "Natuurlijk heb ik in het begin van de tijdrit wel genoten van de gele trui, maar pas na mijn valpartij kwamen de motoren met cameramannen en de televisiehelikopter bij me. Tja, dacht ik toen, daar rijd je dan op je gewone fiets. Geloof me, toen was ik niet zo heel erg gelukkig meer."