Kuyt geniet van Oranje

RowanF1
Het Nederlands elftal rekende woensdag vrij eenvoudig af met Noorwegen in zijn zevende WK-kwalificatiewedstrijd: 2-0. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk liet bij vlagen mooie staaltjes voetbal zien, dit tot groot genoegen van spits Dirk Kuyt.

"Het is fantastisch in zo'n ploeg te spelen, met zoveel kwaliteiten," zei de opgetogen Katwijker na de wedstrijd in De Kuip tegen de NOS. "Die kwaliteiten hebben we niet alleen in het elftal, maar ook op de bank. Het is een genot om met deze jongens te spelen."

Voor Kuyt is nu het moment aangebroken om even op adem te komen en op vakantie te gaan. In dat kader was de overwinning op Noorwegen erg prettig volgens de aanvaller van Liverpool. "Het is belangrijk dat we zo'n loodzwaar seizoen goed afsluiten en met een goed gevoel op vakantie gaan."

Collega-aanvaller Arjen Robben sloot zich volledig aan bij de lovende woorden van Kuyt. "Het is echt genieten om in zo'n elftal te spelen. Het geeft een kick als je de bal zo snel ziet rondgaan. Ik ben blij dat ik in dit team mag spelen," aldus de Real Madrid-speler, die tegen de Noren verantwoordelijk was voor de tweede Nederlandse treffer.