Hockeyers verliezen ook van Duitsland

Stefan (sportfreak)
Het Nederlands team heeft ook de tweede wedstrijd van de Hamburg Masters verloren. Oranje kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar in de slotfase sloegen de Duitsers keihard toe (3-5).

Het begin van de wedstrijd kon het best worden omschreven als een tactisch steekspel. Beide partijen zetten elkaar met regelmaat vast in de verdediging. Het gastland kreeg veel vrije slagen rond de 23-meterlijn. Door de nieuwe regel mag de bal niet rechtstreeks de cirkel in worden geslagen. Oranje stond goed gepositioneerd en wist dit gevaar steeds te ontmantelen.

De ploeg van bondscoach Michel van den Heuvel kwam na een half uur op voorsprong. Jeroen Hertzberger benutte zijn tweede strafcorner. De gelijkmaker lag echter na twee minuten al achter keeper Guus Vogels.

Na de pauze startte het Nederlands team sterk en kwam opnieuw op voorsprong. Ditmaal via Ronald Brouwer. De Duitsers wilden het thuispubliek niet teleurstellen en zette in de slotfase aan. Oranje kwam met een man minder te staan en kon de Duitse aanvalsgolven niet meer opvangen.

Door de nederlaag is Oranje kansloos voor de eindzege. Zondag speelt het nog tegen Engeland, dat ook puntloos is.