Sutil haalt opnieuw Q2 in kwalificatie

Sally (Tessa)
Ondanks dat Ardian Sutil eerder dit raceweekend klaagde over te weinig grip, heeft de Force India-coureur net als in Monaco de tweede kwalificatiesessie gehaald. Teamgenoot Giancarlo Fisichella kwam in Istanbul niet verder dan Q1.

Vorige race in Monaco was het voor de Sutil zijn eerste keer dat hij door mocht gaan naar Q2 in een Formule 1-kwalificatie, en de Duitser wist dat ook dit weekend in Turkije voor elkaar te krijgen. Sutil start morgen van de vijftiende plaats. De coureur beaamde dat hij niet een dergelijk goed resultaat had verwacht na zijn problemen op de vrijdag.

"Het was echt een goede kwalificatie voor ons en ik ben erg blij met de vijftiende plek, én opnieuw Q2 gehaald de tweede race op rij", zei Sutil. "We hadden het niet verwacht omdat we met een paar kleine dingetjes zaten tot nu toe, maar we wisten een goede ronde neer te zetten toen het ertoe deed. Ik ben blij voor het team en ik denk dat wel erg trots mogen zijn. Ik kijk uit naar een goede race morgen, we zullen zien wat we kunnen doen", aldus een trotse Duitser.

Teamgenoot Giancarlo Fisichella zal morgen van de negentiende plaats starten, al had de Italiaan gedacht dat ook hij naar de tweede kwalificatiesessie had gekund als hij maar niet gedwongen was geweest langzamer te gaan vanwege gele vlaggen. "Ik heb een probleem gehad met de remmen vandaag en had wat last van blokkerende voorwielen, maar we hebben wat aanpassingen gedaan tussen de derde vrije training en de kwalificatie en dat heeft geholpen. Ongelukkigerwijs was er precies in mijn beste rondje een gele vlag omdat Piquet gespind was, ik moest van het gas en kon niet meer aan die tijd komen."

Fisichella vervolgde: "Het was mogelijk geweest om in de top vijftien te komen, maar daar heb je 't: soms heb jij mazzel en anderen niet. Ongetwijfeld zullen de zachte banden morgen lastig zijn, vooral in de hitte, maar ik hoop dat we een goede race rijden vanaf de plek waar we staan op de grid."