Doornbos blij na kwalificatie Texas

Peterselieman
Robert Doornbos zette vannacht in de kwalificatie voor de Bombardier Learjet 550k op de Texas Motor Speedway de negende tijd neer. Na afloop van de run was hij erg blij met zijn tijd.

"Dit is een hele speciale oval. Het is prachtig hier en op de banking hier voel je je net Spiderman. Ik heb tot nu toe op drie ovals geracet, maar deze steekt er echt bovenuit. Ik denk dat we een goede run hadden en ik heb het pedaal zover ingedrukt dat ik het bijna verbogen heb. Ik denk dat we blij kunnen zijn en ik kijk dan ook uit naar de race van morgen met een goede set-up voor de auto."

"In de kwalificatie zijn we compleet vol gas gegaan en ik bleef steeds bij de witte lijn. Er zat gewoon niet meer in de auto, dus we kunnen blij zijn. Elke keer als ik in de auto zit leer ik nog en het format van vier ronden kwalificatie bevalt me wel. Je kunt het verschil maken als je agressief uit de pits vertrekt en meteen vol gas vertrekt. Dat is leuk," zei de Newman/Haas/Lanigan-coureur.

In Texas start Dario Franchitti van poleposition. Hij weet Ryan Briscoe naast zich. Op de tweede rij volgen klassementsleider Scott Dixon en Helio Castroneves. Graham Rahal, de teamgenoot van Doornbos, start vanaf de twaalfde positie.