Briatore gelooft niet meer in de titel

donroyco
Renault-teambaas Flavio Briatore heeft de hoop voor de titels opgegeven, zo liet hij na de eerste vrije trainingen weten. Hij gelooft niet dat zijn team dit seizoen nog op gelijke hoogte komt met Brawn.

De tweevoudig wereldkampioen staat al 40 punten achter op de leider van het kampioenschap Jenson Button. Het team zelf staat op 75 punten van Brawn GP in het constructeurskampioenschap.

"We zijn helemaal niet blij. We hadden een ander kampioenschap en betere prestaties van onze auto verwacht. Vanaf het begin voelden we een groot verschil met Brawn GP en jullie hebben kunnen zien wat er gebeurd is. Ons team heeft de 2009-auto totaal anders benaderd en we verwachten dat we race na race wat dichterbij zullen komen, maar voor mij is het kampioenschap al over", aldus de Italiaan.

Briatore gelooft dat Brawn GP beide titels al in de zak heeft en dat het team dit seizoen niet meer ingehaald wordt. "Het is moeilijk voor iedereen om ze te verslaan, misschien dat Red Bull als tweede kan finishen en alle anderen in gevecht zijn voor de derde plaats. Dat is de situatie zoals deze nu is. We geven nooit op, we proberen de auto te verbeteren, maar dat probeert iedereen. En dat is de situatie waar we nu in zitten. We moeten de auto nog steeds verbeteren."