Naam Brabham mag niet gebruikt worden

donroyco
Nadat deze week bekend werd dat Brabham terug zou komen in de Formule 1 heeft de familie Brabham gereageerd. Ze laten weten dat hun naam niet aan een team verbonden mag worden.

Wanneer Franz Hilmer, de Duitse zakenman die de naam wil gebruiken om in de Formule 1 te racen, toch de naam gaat gebruiken zal de familie een rechtszaak aanspannen. De advocaat van Sir Jack Brabham liet weten: "Sir Jack Brabham en de familie Brabham hebben verrast gereageerd op het recente nieuws dat een nieuw team is ingeschreven voor 2010 bij de FIA. Formtech is van plan te gaan opereren onder de naam Brabham Grand Prix Limited."

Hij vervolgt: "De familie Brabham wil duidelijk laten weten dat ze op geen enkele manier betrokken zijn bij Brabham Grand Prix Limited en dat er nooit een aanvraag is geweest voor de plannen van het bedrijf bij de familie om hun historische naam te mogen gebruiken in de Formule 1 met een nieuw te vormen team. De familie is in overleg met een advocaat en is van plan de benodigde juridische stappen te ondernemen om haar naam, reputatie en goede wil te beschermen."