Pellizotti richt zich op podium

Sjors (Sj0rSz)
Franco Pellizotti heeft zich voorgenomen om zijn prestaties in de Giro d'Italia door te trekken naar de Tour de France. De Italiaan is van mening dat hij in Frankrijk een vervolg kan geven aan zijn derde plaats in het eindklassement in Italië.

"Ik won op de Blockhaus en het podium halen in de Giro is te vergelijken met de Tour, want de winnaar daarvan kwam hier om te winnen," aldus Pellizotti tegenover Cyclingnews.com. "Ik denk dat ik fysiek en mentaal het niveau heb behaald om voor een eindoverwinning in een grote ronde te gaan. Er is een groot verschil tussen derde en eerste worden, omdat er veel meer druk om te winnen bij komt. Maar ik ben er klaar voor."

Het is niet ondenkbaar dat Pellizotti aan de zijde van Vincenzo Nibali en Roman Kreuziger zal rijden. De verwachting is niet dat dit tweetal voor hem als knecht zal gaan fungeren. De renner van Liquigas zou in de toekomst graag eens als kopman gaan fungeren. "Ik zou graag de kopman van een groot team zijn in een grote ronde, om te kijken of ik om de 'Maglia Rosa' kan strijden. Basso zou mij dan kunnen helpen in de Giro en ik hem in de Tour."