RKC Waalwijk haalt amateur Stans

Michel (methodmich)
De negentienjarige middenvelder Jeff Stans verruilt het uit de zaterdaghoofdklasse gedegradeerde Excelsior Maassluis komende zomer voor RKC Waalwijk. Maassluis ziet daarmee opnieuw een talentvolle speler uit de eigen opleiding naar een profclub vertrekken.

Stans brak afgelopen seizoen door bij de Tricolores en veroverde snel een basisplaats in Maassluis. Hij scoorde dit seizoen twee keer in twintig wedstrijden in de hoofdklasse A. Ook in het uiteindelijk verloren beslissingsduel om handhaving tegen ARC maakte Stans een doelpunt. Stans moet zich in Waalwijk in de voorbereiding bewijzen, waarna bekeken wordt of hij bij de A-selectie mag blijven of bij Jong RKC zal beginnen.

Drie seizoenen geleden zag Excelsior Maassluis ook al een speler naar RKC Waalwijk vertrekken. Het ging destijds om Kevin Vink. Hij speelde inmiddels al 45 duels voor RKC Waalwijk, waarin hij negen keer scoorde, en veertien voor Excelsior, waarin hij zes keer scoorde. RKC verhuurde hem sinds de winterstop aan de Rotterdammers.