[Upd] AZ vindt vraagprijs Strootman te hoog

Sjors (Sj0rSz)
De zaakwaarnemer van Kevin Strootman heeft aangegeven dat zijn pupil in gesprek is met AZ over een transfer. De 19-jarige middenvelder staat bij veel clubs uit de Eredivisie in de belangstelling, maar de Alkmaarders lijken het meest concreet.

In een eerder stadium trok AZ al eens aan Strootman, die destijds zijn contract tot medio 2012 verlengde. "Dat heeft hij mede gedaan zodat Sparta kan meeprofiteren bij een transfer," verklaart belangenbehartiger Chiel Dekker tegenover Sportweek.

"Onlangs heeft AZ gevraagd of Kevin een transfer naar AZ ziet zitten en hij vindt dat een dusdanig interessante optie dat de clubs nu met elkaar in gesprek zijn", vervolgde Dekker.

Andere clubs uit de Eredivisie liggen ook op de loer. Onder anderen FC Utrecht, FC Groningen en FC Twente zouden lonken naar de diensten van Strootman.

"Ook dat zijn interessante opties, maar we wachten eerst de ontwikkelingen tussen Sparta en AZ af. Het belangrijkste is dat hij zorgvuldig een keuze maakt voor de volgende stap in zijn carrière. Daarvoor nemen we de tijd, dat kan nog wel één à twee weken duren."

Update:

De vraagprijs van Sparta Rotterdam voor Kevin Strootman is AZ te hoog. De 19-jarige middenvelder leek een overstap naar Alkmaar wel te zien zitten, maar de gesprekken zijn gestaakt, zo meldt RTV Rijnmond.