[NHL] Uitslag Stanley Cup duel 3

Denny (nyny83)
De Pittsburgh Penguins hebben de Stanley Cup Finals spannend gehouden door hun eerste thuiswedstrijd in de series te winnen van de Detroit Red Wings met 4-2. De stand in de series komt hiermee op 2-1 in het voordeel van de Red Wings.

De Pittsburgh Penguins gingen sterk van start en probeerden direct onder leiding van onder anderen Chris Kunitz de toon te zetten met fysiek spel. Uiteindelijk maakte Kunitz in de eerste twee periodes tien bodychecks, terwijl de Red Wings er in totaal slechts twaalf hadden op dat moment. De Penguins scoorden ook als eerste: Maxime Talbot maakte een one-timer uit een assist van Evgeni Malkin. Niet veel later scoorde Henrik Zetterberg de gelijkmaker. Penguins-coach Dan Bylsma wilde zijn eerste lijn met Sidney Crosby tegenover de vierde lijn van de Red Wings zetten, maar dit mislukte toen de Red Wings snel wisselden toen de puck in de zone van de Penguins was. Zetterberg kwam op het ijs en scoorde direct uit een assist van Ville Leino. Vijf minuten later scoorde Johan Franzen in de powerplay. Deze werd veroorzaakt door Brooks Orpik. Vier minuten later was het echter alweer gelijk: Kris Letang scoorde ook een powerplay-goal met een afstandsschot dat houdbaar leek voor goalie Chris Osgood.

In de tweede periode werd er niet gescoord. Wel waren de Red Wings een stuk dominanter dan de Penguins: de Red Wings lieten maar liefst veertien schoten op doel noteren, de Penguins slechts 4. De Red Wings hadden echter de pech dat er tweemaal op de paal geschoten werd en Marc-Andre Fleury één van zijn betere dagen had. De enige straf in de periode was voor Miroslav Satan voor vasthouden, maar in de hieropvolgende powerplay werd niet gescoord.

In de derde periode kwamen de Red Wings er niet echt meer aan te pas met slechts drie schoten op doel. De Penguins bleven de druk opvoeren om hun kans om de Stanley Cup te winnen levend te houden en kwamen tot tien schoten op doel, waaruit tweemaal werd gescoord. De winnende treffer kwam op naam van de sterk spelende Sergei Gonchar. Hij scoorde in de powerplay met een afstandsschot tussen de benen van goalie Osgood. De laatste goal werd door Maxime Talbot in het lege net gescoord.