RML schrijft zich niet in voor 2010

Peterselieman
Ray Mallock Limited zal voorlopig niet deelnemen aan het Formule 1-kampioenschap. Het team dat in het WTCC de Chevrolets prepareert besloot zich vorige week niet in te schrijven voor het seizoen 2010, maar sluit een gang naar de koningsklasse in de toekomst niet uit.

"De recente ontwikkelingen omtrent de toepassing van de budgetlimiet en de deelname van andere teams en fabrikanten heeft er voor gezorgd dat wij niet in staat waren om ons voor 29 mei in te schrijven. RML blijft desondanks open staan voor deelname aan de Formule 1 in de toekomst en zal daarvoor alles in de gaten houden. We spreken onze waardering uit voor de inspanningen van de FIA en de FOM om een nieuwe dimensie aan Grand Prix-racen te geven en zo de toekomst van de sport veilig te stellen," zo luidde een persverklaring.

Ondanks dat het team zich niet ingeschreven heeft voor de Formule 1 denkt RML dat het wel commercieel aantrekkelijk is om te doen. "Gedurende de laatste tien weken heeft de RML Groep de mogelijkheid van de FIA om nieuwe teams tot de Formule 1 toe te laten bestudeerd en een inschrijving voor het wereldkampioenschap van 2010 voorbereid. Onze analyse was dat de op 30 april gepubliceerde reglementen goed bij onze organisatie passen. In dit proces hebben we de interesse getrokken van potentiële partners die zich aangetrokken voelden tot het voorstel van de FIA."